055 30 05 04 info@isopur.be

Zonneboiler

Home » Hernieuwbare energie » Zonneboiler

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van de energie van de zon om warm water op te wekken voor gebruik in huis. Het systeem bestaat uit een aantal thermische zonnecollectoren (dit zijn zonnepanelen, maar niet te verwarren met zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit) die op het dak of in de tuin worden geïnstalleerd, en een boiler die de opgewekte warmte opvangt en opslaat. Dit warme water kan vervolgens worden gebruikt voor douchen, afwas, verwarming en andere doeleinden in huis. Groot pluspunt: u kan uw huidige (klassieke) installatie uitbreiden met een zonneboiler.

Wat is het verschil tussen deze zonnecollectoren en zonnepanelen?

Een zonneboiler maakt gebruik van zonnecollectoren om zonlicht om te zetten in warmte om water te verwarmen. Zonnepanelen daarentegen zetten zonlicht om in elektriciteit. Hoewel ze verschillende functies hebben, hebben ze wel een gemeenschappelijke energiebron: de zon.

Waarom is een zonneboiler interessant voor mij?

  1. Duurzaam: Een zonneboiler maakt gebruik van de gratis energie van de zon om water te verwarmen. Hierdoor is het een duurzame oplossing en draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
  2. Kostenbesparend: Een zonneboiler kan op termijn kostenbesparend zijn omdat je minder energie van het elektriciteitsnet hoeft te gebruiken om water te verwarmen.
  3. Rendement: Een zonneboiler heeft een hoog rendement. Het heeft een relatief kleine oppervlakte van zonnecollectoren nodig om voldoende warmte te produceren. Hierdoor is het een efficiënte manier om water te verwarmen.
Een zonneboiler van Vaillant

Offerte aanvragen

Vraag ons via deze weg om meer informatie of om een vrijblijvende prijsraming voor uw project. Elke prijsvraag is uniek, wij staan ervoor om met u de mogelijke opties te overlopen. Daarom komen wij graag langs voorafgaand aan de offerte. Op deze manier kunnen wij u een all-in prijsraming aanleveren, zonder verrassingen.

Andere specialisaties

Isopur Sa

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers maken gebruik van dezelfde technologie als warmtepompen, maar zijn specifiek ontworpen voor het opwekken van sanitair warm water.

Warmtepomp interieur

Warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit de lucht, de grond of het water kan halen en deze kan gebruiken om ruimtes te verwarmen of te koelen.

⭐⭐⭐⭐⭐

“Correcte service, houden zich aan de afspraken.”

Immo Dhondt, Oudenaarde

⭐⭐⭐⭐⭐

“Firma die hun afspraken nakomt en weet van aanpakken. Echte aanrader! “

Améline D., Gent

⭐⭐⭐⭐⭐

“Reeds voor meerdere projecten met Isopur samengewerkt. Recentste project was plaatsing van een warmtepomp in onze nieuwbouwwoning. Opnieuw zeer tevreden. “

Sem N., Elsegem