055 30 05 04 info@isopur.be

Warmtepomp

Home » Hernieuwbare energie » Warmtepomp

Wat doet een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit de lucht, de grond of het water kan halen en deze kan gebruiken om ruimtes te verwarmen of te koelen. Deze flexibiliteit maakt warmtepompen uiterst energie-efficiënt en zeer geschikt voor zowel verwarming als airconditioning.

Isopur plaatst 2 soorten warmtepompen:

  • Geothermische warmtepomp (bodem/water)
    Een geothermische warmtepomp (bodem/water) is een type dat gebruikmaakt van de warmte die wordt opgenomen door het bodemwater om ruimtes te verwarmen en warm water op te wekken. De warmtepomp haalt de warmte uit het grondwater via putboringen of captatienetten en gebruikt deze warmte om de lucht in een ruimte te verwarmen of warm water op te wekken voor gebruik in huis. Een geothermische warmtepomp kan ook gebruikt worden om te koelen en fungeert op die manier dus ook als airco!
  • Warmtepomp lucht/water
    Een warmtepomp lucht/water is een type dat gebruikmaakt van de warmte die wordt opgenomen uit de lucht om ruimtes te verwarmen en warm water op te wekken. Deze techniek haalt de warmte uit de lucht via een buitenunit en gebruikt deze warmte om de lucht in een ruimte te verwarmen of warm water op te wekken voor gebruik in huis. Een warmtepomp lucht/water kan ook gebruikt worden om te koelen en fungeert op die manier dus ook als airco!
Warmtepomp geplaatst bij een nieuwbouwwoning

Offerte aanvragen

Vraag ons via deze weg om meer informatie of om een vrijblijvende prijsraming voor uw project. Elke prijsvraag is uniek, wij staan ervoor om met u de mogelijke opties te overlopen. Daarom komen wij graag langs voorafgaand aan de offerte. Op deze manier kunnen wij u een all-in prijsraming aanleveren, zonder verrassingen.

Andere specialisaties

Isopur Sa

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers maken gebruik van dezelfde technologie als warmtepompen, maar zijn specifiek ontworpen voor het opwekken van sanitair warm water.

Hernieuwbare energie zonneboiler

Zonneboilers

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van de energie van de zon om warm water op te wekken voor gebruik in huis.

⭐⭐⭐⭐⭐

“Correcte service, houden zich aan de afspraken.”

Immo Dhondt, Oudenaarde

⭐⭐⭐⭐⭐

“Firma die hun afspraken nakomt en weet van aanpakken. Echte aanrader! “

Améline D., Gent

⭐⭐⭐⭐⭐

“Reeds voor meerdere projecten met Isopur samengewerkt. Recentste project was plaatsing van een warmtepomp in onze nieuwbouwwoning. Opnieuw zeer tevreden. “

Sem N., Elsegem