055 30 05 04 info@isopur.be

Airco

Home » Airco

Koelen en verwarmen met een airco is een snelle, efficiënte en (gebaseerd op de juiste hernieuwbare energie) budgetvriendelijke manier op uw ruimtes aangenaam te klimatiseren.

Airco met of zonder buitenunit

Een airconditioning kan geïnstalleerd worden met of zonder buitenunit. Een airco met buitenunit noemen we ‘split’, een airco met enkel binnenunit noemen we ‘monoblock’. Het belangrijkste verschil tussen airco monoblock en airco split is de manier waarop de airconditioner is opgebouwd. Bij monoblock is de compressor, de condensor en de ventilator samengevoegd tot één eenheid, die binnen in de ruimte wordt geplaatst. Bij split is de compressor en condensor samengevoegd tot één eenheid, die buiten de ruimte wordt geplaatst, terwijl de ventilator in de ruimte zelf wordt geplaatst.

Airco van Vaillant in de slaapkamer
Vaillant Airco in de woonkamer

Airco monoblock vs split?

Er zijn nog enkele andere belangrijke verschillen tussen deze twee types airconditioning:

  • Grootte: een monoblock airconditioning is vaak groter en zwaarder dan een split airconditioning, omdat alle technieken samengevoegd zijn tot één eenheid. Airconditioning split is vaak kleiner en lichter, omdat enkel de ventilator als binnenunit fungeert.
  • Installatie: Airconditioning split vraagt meer techniciteit om te installeren, omdat de ventilator in de ruimte zelf moet worden geplaatst en de compressor/condensor als buitenunit fungeren.
  • Esthetiek: Airconditioning split kan esthetisch aantrekkelijker zijn, omdat enkel de ventilator in de ruimte zelf wordt geplaatst.
  • Geluid: airco monoblock kan meer geluid produceren dan airco split, omdat de compressor, condensor en ventilator samengevoegd zijn tot één eenheid die in de ruimte wordt geplaatst. Airconditioning split kan stiller zijn.
  • Ruimte: Airco monoblock is eerder geschikt voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers. Airco split kan ruimtes van groter dan 30m3 moeiteloos koelen en verwarmen, zoals livings, leefruimtes en burelen.

Ons huismerk voor airconditioning is Vaillant. Isopur is een erkend airco-installateur in de regio Oudenaarde – Vlaamse Ardennen. Neem zeker contact op voor informatie, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte voor airco aanvragen

Vraag ons via deze weg om meer informatie of om een vrijblijvende prijsraming voor uw project. Elke prijsvraag is uniek, wij staan ervoor om met u de mogelijke opties te overlopen.

Daarom komen wij graag langs voorafgaand aan de offerte. Op deze manier kunnen wij u een all-in prijsraming aanleveren, zonder verrassingen.

Een offerte aanvragen

⭐⭐⭐⭐⭐

“Correcte service, houden zich aan de afspraken.”

Immo Dhondt, Oudenaarde

⭐⭐⭐⭐⭐

“Al jaren vaste aannemer voor onze bouwprojecten. Sanitaire leidingen, verwarming en waterbehandeling steeds met zorg geplaatst. Altijd mogelijkheid tot overleg en hun service is iets wat je elders bijna niet meer vindt”

Patrick D. – Sint-Martens-Latem

⭐⭐⭐⭐⭐

“Reeds voor meerdere projecten met Isopur samengewerkt. Recentste project was plaatsing van een warmtepomp in onze nieuwbouwwoning. Opnieuw zeer tevreden. “

Sem N., Elsegem

Isopur helpt je ook verder met

Verwarming

Verwarming

van cv-ketels over warmtepompen tot gehele verwarmingsinstallatie

Sanitair

Sanitair

van toilet tot welnessruimte

Waterontharding

Waterzuivering

optimalisatie van hard water en regenwaterhernieuwbare energie: verwarmen op groene, duurzame energie

 

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie

ecologische verwarmingsinstallaties

Service en onderhoud

Service & onderhoud

van uw centrale verwarming