055 30 05 04 info@isopur.be

Warmtepompboiler

Home » Hernieuwbare energie » Warmtepompboiler

Wat doet een warmtepompboiler?

Warmtepompboilers maken gebruik van dezelfde technologie als warmtepompen, maar zijn specifiek ontworpen voor het opwekken van sanitair warm water. Ze zijn efficiënter en duurzamer dan traditionele boilers en kunnen dus een goede optie zijn voor huishoudens die willen besparen op energiekosten. Neem contact op om te weten welke opties er zijn om een warmtepompboiler op uw huidige installatie aan te sluiten.

Een kosteneffectieve oplossing voor het verwarmen én koelen van water

Een warmtepompboiler heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele boilers die gebruik maken van fossiele brandstoffen:

  1. Energiezuinigheid: Een warmtepompboiler maakt gebruik van duurzame energiebronnen, zoals de buitenlucht of de grond, om warmte te genereren. Dit zorgt voor een veel hogere energie-efficiëntie dan een traditionele boiler die op gas werkt. Een warmtepompboiler kan tot wel 70% minder energie verbruiken dan een conventionele boiler.
  2. Milieuvriendelijk: Omdat een warmtepompboiler gebruik maakt van duurzame energiebronnen, stoot het geen schadelijke gassen uit. Dit draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en vermindert de impact op het milieu.
    Lagere energierekening: Omdat een warmtepompboiler minder energie verbruikt dan een traditionele boiler, kan het zorgen voor een lagere energierekening.
  3. Veelzijdigheid: Een warmtepompboiler kan niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van water, maar ook voor het koelen van water. Dit maakt het een veelzijdige oplossing.
  4. Duurzaamheid: Een warmtepompboiler heeft over het algemeen een lange levensduur en vereist weinig onderhoud. Dit betekent dat het een duurzame en kosteneffectieve oplossing is voor het verwarmen van water.
Warmtepompboiler in huis geïnstalleerd

Offerte aanvragen

Vraag ons via deze weg om meer informatie of om een vrijblijvende prijsraming voor uw project. Elke prijsvraag is uniek, wij staan ervoor om met u de mogelijke opties te overlopen. Daarom komen wij graag langs voorafgaand aan de offerte. Op deze manier kunnen wij u een all-in prijsraming aanleveren, zonder verrassingen.

Andere specialisaties

Warmtepomp interieur

Warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit de lucht, de grond of het water kan halen en deze kan gebruiken om ruimtes te verwarmen of te koelen.

Hernieuwbare energie zonneboiler

Zonneboilers

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van de energie van de zon om warm water op te wekken voor gebruik in huis.

⭐⭐⭐⭐⭐

“Correcte service, houden zich aan de afspraken.”

Immo Dhondt, Oudenaarde

⭐⭐⭐⭐⭐

“Firma die hun afspraken nakomt en weet van aanpakken. Echte aanrader! “

Améline D., Gent

⭐⭐⭐⭐⭐

“Reeds voor meerdere projecten met Isopur samengewerkt. Recentste project was plaatsing van een warmtepomp in onze nieuwbouwwoning. Opnieuw zeer tevreden. “

Sem N., Elsegem